058-7890789 gruttepierdefamylje@tresoar.nl

Dizze webside diele

Nijs/Nieuws

Op Vaderdag, zondag 19 juni 2016, organiseerden de PeerGroup en de inwoners van Kimswerd voor verwanten- & niet-verwanten van Grutte Pier, de Grutte Pier Famyljedei. Het was een onvergetelijke dag met een officiële ontvangst door Grutte Pier, de Grutte Pier Famyljefoto, en een uitgebreid programma voor jong en oud!

In de oude dorpskern kon je een reis door het verleden maken. Ontdekken waar je voorouders gewoond hebben, leren over de strijd van Grutte Pier en kennis maken met Friese sporten en gewoonten zoals kaatsten, klunen of groene kaasmaken. En het was de laatste kans om in het mobiele onderzoekscentrum van Tresoar te laten uitzoeken 'ofst ek ien bist fan…?'.

Met deze Famyljedei komt een einde aan een prachtige zoektocht naar de verwanten van Grutte Pier. Iedereen in Friesland, Nederland en daarbuiten kon een kwartierstaat invullen en laten uitzoeken of hij/zij familie is van Pier. En dat is massaal gedaan. Tresoar heeft meer dan duizend stambomen ontvangen en uiteindelijk zijn er ruim 2070 Pierbewijzen uitgereikt.  Deze afstammelingen zijn allen toegetreden tot DE FAMYLJE.

Meer foto's van De Famyljedei zijn te vinden op onze facebookpagina.

Er zijn reacties uit 31 landen binnen gekomen: Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Zwitserland, Tsjechië, Italië, Canada, Verenigde Staten van Amerika, Australië, België, Schotland, Benin, Kameroen, Zuid-Afrika, Noorwegen, Ecuador, Argentinië, Brazilië, Zuid-Korea, Singapore, Zweden, Frans Guyana, Curaçao, Suriname, Indonesië, Portugal, Israël, Hong Kong, Ierland, Denemarken en Thailand.

 

Na ruim een half jaar onderzoek van honderden ingestuurde kwartierstaten en onderzoeksvragen loopt het Grutte Pier project nu naar het einde. Met ingang van 1 juni 2016 is het niet meer mogelijk om door het Grutte Pier onderzoeksteam te laten uitzoeken of je verwant bent aan Grutte Pier. Ook worden er geen pierbewijzen meer verstrekt. Algemene vragen en of opmerkingen worden nog wel verwerkt.

Tijdens de Grutte Pier Famyljedei op 19 juni 2016 in Kimswerd is er nog een laatste mogelijkheid om uit te laten zoeken of je verwant bent aan Grutte Pier. Tresoar staat dan met een stand in het dorpshuis van Kimswerd. Meer informatie over de Famyljedei is hier vinden.

Wil je het Grutte Pier Onderzoeksteam nog laten onderzoeken of je verwant bent aan deze Friese vrijheidsstrijder, dan kun je tot 1 juni je kwartierstaat insturen. Vòòr de Famylje-dag op 19 juni krijg je je Pierbewijs dan toegestuurd bij verwantschap (of niet natuurlijk als je niet verwant bent....).
Kortom: wie nog wat wil, heeft nog een maandje de tijd!

Side 1 fan de 3

Folgje ús op Facebook