058-7890789 gruttepierdefamylje@tresoar.nl

Dizze webside diele

Grutte Pier De Famyljedei

Op Vaderdag, zondag 19 juni 2016, organiseerden de PeerGroup en de inwoners van Kimswerd voor verwanten- & niet-verwanten van Grutte Pier, de Grutte Pier Famyljedei. Het was een onvergetelijke dag met een officiële ontvangst door Grutte Pier, de Grutte Pier Famyljefoto, en een uitgebreid programma voor jong en oud!

In de oude dorpskern kon je een reis door het verleden maken. Ontdekken waar je voorouders gewoond hebben, leren over de strijd van Grutte Pier en kennis maken met Friese sporten en gewoonten zoals kaatsten, klunen of groene kaasmaken. En het was de laatste kans om in het mobiele onderzoekscentrum van Tresoar te laten uitzoeken 'ofst ek ien bist fan…?'.

Met deze Famyljedei komt een einde aan een prachtige zoektocht naar de verwanten van Grutte Pier. Iedereen in Friesland, Nederland en daarbuiten kon een kwartierstaat invullen en laten uitzoeken of hij/zij familie is van Pier. En dat is massaal gedaan. Tresoar heeft meer dan duizend stambomen ontvangen en uiteindelijk zijn er ruim 2070 Pierbewijzen uitgereikt.  Deze afstammelingen zijn allen toegetreden tot DE FAMYLJE.

Meer foto's van De Famyljedei zijn te vinden op onze facebookpagina.

Er zijn reacties uit 31 landen binnen gekomen: Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Zwitserland, Tsjechië, Italië, Canada, Verenigde Staten van Amerika, Australië, België, Schotland, Benin, Kameroen, Zuid-Afrika, Noorwegen, Ecuador, Argentinië, Brazilië, Zuid-Korea, Singapore, Zweden, Frans Guyana, Curaçao, Suriname, Indonesië, Portugal, Israël, Hong Kong, Ierland, Denemarken en Thailand.

 

Folgje ús op Facebook